CSBZ gebruikt cookies om instellingen
te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen.
Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de
verbetering van de website en het
verzamelen en analyseren van statistieken.

Meer informatie
close
">

CSBZ | HerroepingsrechtAls consument heeft u binnen de Europese en Nederlandse wetgeving recht op een zogenoemde afkoelingsperiode (herroepingsrecht) wanneer u een product via een webshop aankoopt. Binnen deze periode heeft u de mogelijkheid om het product kort te testen, net zo als u in een fysieke winkel zou kunnen doen bij een aankoop. Mocht het product u dan niet bevallen, dan heeft u 14 dagen de tijd de bestelling alsnog te annuleren. Dit doet u door ons retourformulier in te vullen.

Het herroepingsrecht is er om consumenten te beschermen voor miskopen, natuurlijk moet er wel aan enkele voorwaarden worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op het herroepingsrecht.


Zoals:

Wilt u het product aan ons retourneren, meld deze voor een goede afhandeling aan via het CSBZ | Retourformulier

Uw product dient privé te zijn aangeschaft. Indien de factuur op een zakelijke naam staat en er dus geen sprake is van een consumentenkoop, vervalt het herroepingsrecht.

Het mag niet uitgebreid gebruikt zijn, enkel kort getest om te zien of dit u bevalt, er mag geen zichtbare schade of duidelijke tekenen van gebruik op het product te vinden zijn.

Het product met alle onderdelen en accessoires die erbij horen, liefst inclusief originele verpakking, dient in dezelfde staat te worden geretourneerd zoals dit naar u was verstuurd.

De kosten en het risico van de retourzending zijn voor uw rekening. Wij raden dan ook aan om alle retourzendingen als pakketpost te versturen zodat u altijd uw zending kunt blijven volgen. CSBZ zal vervolgens zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen nadat de retourzending is aangevraagd het aankoopbedrag inclusief de kosten voor de heenzending aan u crediteren.

Wees ervan bewust dat het herroepingsrecht niet van toepassing is voor zakelijke klanten van CSBZ,
tevens is het herroepingsrecht niet van toepassing bij aankopen welke worden gedaan in onze Technische Dienst.Uitzonderingen op het herroepingsrecht

Hieronder enkele specifieke gevallen, waarbij u geen gebruik kunt maken van het herroepingsrecht:

Producten die persoonlijk van aard zijn (zoals CSBZ BTO systemen die gemaakt/geassembleerd zijn naar uw eigen persoonlijke specificaties).

Geopende, geïnstalleerde of geregistreerde software.

Reproduceerbare en door auteurswetgeving beschermde producten (zoals DVD's, software, games), tenzij deze zich in een ongeopende verpakking bevinden.

Producten welke na verbreken van de verzegeling of openen van de verpakking om hygiënische redenen niet retour kunnen worden genomen (zoals in-ear oordopjes en medische apparatuur).Koop en Garantie

Op 1 mei 2003 is de Europese richtlijn "Koop en Garantie" in het Nederlands Burgerlijk Wetboek geïmplementeerd,
deze regelgeving heeft betrekking op de zogeheten consumentenkoop. Op deze pagina wordt uitgelegd wat uw rechten en plichten zijn en wat u van CSBZ mag verwachten. Ruilen

Binnen het herroepingsrecht heeft u ook de mogelijkheid om een product te ruilen. Dit kan voor zowel een goedkoper als voor een duurder product, maar natuurlijk ook voor één van dezelfde prijs.

Meld uw product aan via het CSBZ | retourformulier en vermeld duidelijk dat u een ander product wenst en ook welk product. U wordt gecontacteerd over hoe de bijbetaling dient plaats te vinden, of wanneer eventuele informatie onduidelijk is of ontbreekt.Foute zending of incompleet

Wanneer u een zending heeft ontvangen, maar deze is niet compleet of u heeft de foute producten ontvangen, dan raden wij aan contact op te nemen met CSBZ,
wij zullen dan de gemaakte fout onderzoeken en alsnog zo spoedig mogelijk herstellen.Verpakkingsvoorwaarden

Producten die naar CSBZ worden gestuurd, dienen in goede staat bij CSBZ binnen te komen. Klik hier voor de voorwaarden voor het correct verpakken en opsturen van uw producten naar CSBZ, zodat wij de retouraanvraag op de juiste wijze in behandeling kunnen nemen.